Activiteiten in de omgeving


Wandelen

Le Plessis ligt aan de GR22, een langeafstandswandelpad dat van Parijs naar Le Mont St. Michel loopt. Verder zijn er in Le Perche veel wandelroutes uitgezet door het office de toerisme. Deze zijn zeer divers en lopen door bossen, door holle wegen en langs landerijen.

Mountainbiken
Vanaf Le Plessis kunt u gelijk verschillende mountainbike paden volgen. Er zijn paden voor de beginnende mountainbiker, maar er is ook genoeg uitdaging voor de gevorderden.
Er kunnen mountainbikes gehuurd worden.

Paardrijden
Le Perche is een regio voor paardenliefhebbers. Het percheronne paard komt hier vandaan en vanuit Le Plessis kunt u te paard gelijk beginnen aan uw rit die vele kanten op kan.
In overleg kunt u uw eigen paard meenemen, of wij kunnen u in contact brengen met maneges.

Golfen
In de directe omgeving van Le Plessis zijn twee golfbanen te vinden. Op 10 minuten rijden vindt u Golf de Bellême en op 30 minuten rijden ligt de golfbaan van Golf Du Perche.

Zwemmen
Op tien minuten rijden vindt u een recreatiebad met buitenzwembad en op 20 minuten rijden twee verschillende grotere zwemcomplexen.

Kanoën
Op de lokale rivier de Huisne kan je kanoën.

Vissen
Er wordt in de regio veel gevist. Op verzoek kunnen wij u meer informatie hierover geven.

Strand en Le Mont St Michel
Le Plessis ligt in Normandië, maar het strand ligt ongeveer twee uur rijden hier vandaan. U komt dan wel gelijk bij het beroemde strand van de baai van Le Mont St. Michel.

 

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *